Family House in Pozuelo de Alarcón / A-cero

first_imgCopyAbout this officeA-ceroOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPozuelo de AlarcónHousesSpainPublished on November 24, 2010Cite: “Family House in Pozuelo de Alarcón / A-cero” 24 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogHandshowerhansgroheHand ShowersVinyl Walls3MVinyl Finish- DI-NOC™ Glass FinishPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceCommunications2NIntercom – 2N® IP VersoCurtain WallsIsland Exterior FabricatorsPace Gallery Envelope SystemMetal PanelsTrimoModular Metal Wall – Qbiss OneConcreteSika3D Concrete PrintingMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Gun Metal Grey with Arconic Tectur-Al™GlassDip-TechCeramic Printing for Public TransportationBeams / PillarsBlumer LehmannTimber Construction in Cambridge MosquePorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – 9Cento MosaicTiles / Mosaic / GresiteRakoFloor and Wall Tiles – Serie PiazzettaMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Pozuelo de Alarcón家庭住宅 / A-cero是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/90913/family-house-in-pozuelo-de-alarcon-a-cero Clipboard Family House in Pozuelo de Alarcón / A-ceroSave this projectSaveFamily House in Pozuelo de Alarcón / A-cero “COPY” ArchDaily Spain Photographs:  Luis H. SegoviaText description provided by the architects. A-cero presents its new house: a built set of volumes and sheets combined as a perfect play that mixes the limits between art and architecture. According to A-cero aesthetics, modern projecting, blocks and plates define the design of this residential project with sculptural references. Save this picture!© Luis H. SegoviaThe house is located in Las Rozas, one of the wealthiest towns of Madrid. The dwelling’s plot has a surface of 1.368m2 with a light slope that A-cero has used in order to adapt the building’s three floors: basement, ground floor and first floor. Save this picture!© Luis H. SegoviaThe building’s surface is 762,47m2. The pedestrian access takes place by the ground floor where are located the most social rooms (living room, lounge and dining room) in the right side of the house. In the left side are the following rooms: a bathroom, cleaning room, a courtyard, kitchen – office, a larder and a cleaning room. In this level is also a porch that communicates with the dining room. An interior stair and an elevator communicate this level with the basement and the first floor. Save this picture!© Luis H. SegoviaThe first floor has 273,46m2 and includes the following rooms: two children bedrooms with dressing-rooms, bathrooms and a living room; a guests’ bedroom with bathroom; the main bedroom with two dressing-rooms and bathroom; a study that he communicates with a footbridge – library (to which also one gains access from the main bedroom) and two small courtyards. Save this picture!© Luis H. SegoviaThe basement includes facility quarters, storage room, quarter of implements for the garden and bicycles, interior swimming pool, gymnasium, sauna, massages room, cinema room and cellar. Save this picture!© Luis H. SegoviaThe housing is provided with two swimming pools and two jacuzzi (for exterior and interior). Interiors stand out for their diaphanous distribution. It is a comfortable and habitable dwelling with ample areas. Save this picture!© Luis H. SegoviaThe beige marble with the wait walls and roofs produce a lot of clarity and luminosity in interiors. Furthermore, these colours create a spaciousness sensation in the house. Design, functionality and quality are the main concepts that have established this house´s design where elegance, modernity and simplicity stand out according to A-cero´s architecture.Save this picture!© Luis H. SegoviaProject gallerySee allShow lessWestern Red Cedar Architectural Design Awards WinnersArticlesThe Atmosphere of Paris Cafes / Nicolas Dorval-Bory + Raphaël BétillonArticles Share “COPY” Houses Family House in Pozuelo de Alarcón / A-cero CopyHouses•Pozuelo de Alarcón, Spain Year:  Save this picture!© Luis H. Segovia+ 27 Share Area:  762 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/90913/family-house-in-pozuelo-de-alarcon-a-cero Clipboard Architects: A-cero Area Area of this architecture project 2010 Photographslast_img read more

Continue Reading